Gratis bikefiting bij aankoop van een fiets
Persoonlijke service
Topkwaliteit producten
Uitstekende dienst na verkoop

Bikefitting & Ergonomie

Bike fitting: Opmeting en ergonomische afstelling

Elk lichaam is uniek. Er bestaat dus niet zoiets als “de ideale woon-werk fiets voor vrouwen”, of “de ideale mountainbike voor toertochten”. Een fiets kiezen doe je best niet op het zicht of enkel en alleen op basis van lichaamslengte. Met een fiets rijden die niet past leidt immers tot minder fietsplezier en in sommige gevallen zelfs tot medische klachten (rug, knie, polsen,..).

Met speciale meetapparatuur kunnen we nauwkeurig advies verlenen over welke fiets best aansluit bij de lichaamsbouw van de fietser. Het opmeten omvat het meten van binnenbeenlengte, dijbeenlengte, romplengte, armlengte, schouderbreedte en de voetlengte. Deze gegevens worden ingevoerd in het systeem waarna de ideale afstelling berekend wordt voor zadelhoogte, terugstand zadel, afstand zadel-stuur, stuurhoogte, enz. Het uitgangspunt is voor deze aanbevelingen is een zitpositie met een gestrekte rug (ook bij sportieve houding), en een efficient gebruik van de spieren.

Op basis van deze gegevens stellen we je nieuwe fiets nauwkeurig af – tot op de millimeter. Zo beschik je over een solide basis om van te starten. Het is echter geen exacte wetenschap – verbeteringen op basis van de praktijk blijven mogelijk en zullen we dan ook graag verzorgen.

Ook voor het beter afstellen van je bestaande fiets is deze meting zeer nuttig. Zo kan je met beperkte middelen (ander zadel of zadelafstelling, andere lengte stuurpen, optimaliseren van stuurhoogte,…) een wereld van verschil maken!

De kostprijs voor opmeting en advies bedraagt 125 €. Bij aankoop van een nieuwe fiets is de opmeting en afstelling steeds inbegrepen.

Voor meer info over de meetmethode en apparatuur die we gebruiken kan je terecht op de website van CycleFit.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis bikefiting bij aankoop van een fiets
Persoonlijke service
Topkwaliteit producten
Uitstekende dienst na verkoop