Gratis bikefiting bij aankoop van een fiets
Persoonlijke service
Topkwaliteit producten
Uitstekende dienst na verkoop

Creme Cycles

Simon Kobyliński, de oprichter van Creme Cycles, is een man met een verhaal. Als zoon van een artistieke moeder en een professor in de wetenschap groeide hij op in Londen. Later verhuisde hij naar zijn geboorteland Polen, waar hij na een carriere als muzikant ervoor koos om vanuit zijn andere passie - downhill mountainbike - een beroep te maken. In 2003 startte hij NS Bikes, een nichemerk gespecialiseerd in downhill fietsen.

Simon begon de fiets naast de sport ook voor alledaagse verplaatsingen te gebruiken en integreerde het fietsen in z’n woon-werk verplaatsingen. Hij merkte gaandeweg op dat veel fietsen (en fietsers) er ‘t zelfde uitzien; de fietsen omdat ze samengesteld worden met gelijkaardige componenten van toeleveranciers – de fietsers omwille van de lycra sportkledij.

Met een heel duidelijke visie voor ogen zag Creme Cycles in 2009 het licht. Het moest de “creme de la creme” van de stadsfiets worden: handgebouwd, met kaders van 4130 staal (net zoals de befaamde Surly randonneurs of de Koga’s met Reynolds 520 buizen), met zo veel mogelijk onderdelen van eigen makelij (cranks, pedalen, spatborden, bellen, bidonhouders, sturen,....), met hoog-kwalitatieve lak in bijzondere kleuren, enz. Een Creme fiets straalt dan ook perfectionisme en passie uit!

Alle Creme’s zijn ontworpen volgens het principe “less is more”. Een puristisch design dus, met oog voor detail en zonder overbodige toeters en bellen. Tijdloos ook, zowel in ontwerp als in marketing. Als je in 2017 een Creme model koopt zal het in 2018 nog steeds te verkijgen zijn, zij het dan misschien met enkele kleine aanpassingen. Creme Cycles kiest hiermee bewust voor een strategie van duurzaamheid (net zoals VSF Fahrradmanufaktur trouwens), iets waar we ons helemaal in kunnen vinden.

http://cremecycles.com/images/video/video_start.webm

Het gamma valt op te delen in volgende reeksen:

  • De Holymoly reeks: geïnspireerd op de typische hollandse damesfiets maar met dat tikkeltje extra. Comfortabele rechte zit. Frames met lage instap. Circa 17,5 kg. Levenslange garantie op frame en vork. Verkrijgbaar in 2 maten.
  • De Molly reeks: kleinere en lichtere variant van de Holymoly met 26 inch wielen. Circa 16 kg. Levenslange garantie op frame en vork. Verkrijgbaar in 2 maten.
  • De Mini Molly’s: kindervarianten van de Holymoly met 3 versnellingen. Verkrijgbaar in 20” of 24”. Circa 10 kg voor de 20” versie en 11 kg voor de 24”.
  • De Caferacer reeksen: stadsfietsen met een semi-rechte zit en adembenemend mooi. Op de traditionele manier vervaardigd met o.a. handgepolijste velgen (Doppio) en een stalen frame met zilver-gebraseerde lugs. Circa 14,8 kg. Levenslange garantie op frame en vork. Verkrijgbaar in 3 maten dames en 3 maten heren.
  • De Ristretto reeks: top of the line sportieve herenfiets in klassieke stijl, maar met ultramoderne componenten. Op traditionele manier vervaardigd met Japans staal en lugs. Verkrijgbaar met ketting of getande riem. Circa 15 kg. Levenslange garantie op frame en vork. Verkrijgbaar in 3 maten.
  • Vinyl: single-speed of fixed-gear fietsen (beiden mogelijk op Solo en Doppio modellen). Het Automatix model komt met een automatische 2-speed naaf. Extreem minimalistische fixie looks. Verkrijgbaar in 3 maten.
  • Echo: klassieke koersfietsen met derailleurversnelling en traditioneel stalen frame met lugs. Verkrijgbaar in 3 damesmaten en 4 herenmaten. Circa 11 kg.

 

Bij de meeste modelreeksen zijn verschillende afmontages mogelijk. Afhankelijk van de reeks verschillen deze afmontages in het aantal versnellingen, de gebruikte zadels en handvatten, de verlichting,  standaard vs. gepolijste velgen etc.

“Uno” is hierbij het instapmodel, “Solo” is een klasse hoger, en “Doppio” is de top. Voor de Ristretto zijn er twee specifieke afmontages mogelijk nl. “classic” (Instap) en “Thunder” (top).

 

Verder worden er elk jaar een aantal modellen in Limited Edition uitgebracht: juweeltjes in beperkte oplage.

 

De kinderfietsen trachten we steeds op voorraad te hebben. Andere modellen zijn enkel leverbaar op bestelling

 

Zie http://cremecycles.com/ voor meer info in foto’s

Lees meer
Lees minder
Sale-10%

Creme Cycles Mini Molly 20"

retro-getinte kinderfiets met mandje, prachtige kleur en moo..
€499,00 €449,00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis bikefiting bij aankoop van een fiets
Persoonlijke service
Topkwaliteit producten
Uitstekende dienst na verkoop