Op de Bike Motion beurs in Utrecht (oktober 2015) zag ik ‘m voor het eerst: de mooie V’lec Pocket +.

De sympathieke founder Augustin Charlot bemande de stand en gaf gepassioneerd uitleg over zijn baby; hij vertelde over het feit dat de V’lec Pocket + ’s werelds lichtste elektrische vouwfiets is, over hoe het aandrijfsysteem getest werd gedurende 30.000 labo-kilometers, over de kwaliteit van de Panasonic batterijen, over de actieradius van 25 tot 30 km, en over het gemak waarmee je de 10,6 kg lichte fiets mee je bureau inneemt om bij te laden voor de rit naar huis. Hij ging nog een tijdje door over de bagagedrager (ok) en over de optionele luxezadels, gemaakt van het leer van echte Franse koeien (tja?)…

Ondanks de positieve indruk van zowel de persoon als het product twijfelde ik aanvankelijk om de fiets in het gamma op de nemen; een start-up, een nieuw product… wat als er iets defect raakt? Toen de Belgische distributeur Intercycle recentelijk besloot om het product te gaan verdelen en ondersteuning te bieden naar de dealers toe was de eerste bestelling snel geplaatst. Intercycle staat immers garant voor een kwalitatieve service; eventuele garantiegevallen worden correct afgehandeld, en wisselstukken zijn op stock en worden binnen de 24u geleverd. Als klant kan u dus ook op 2 oren slapen.

Ondertussen lopen de eerste positieve indrukken binnen. Benieuwd hoe de fiets zit en bolt? We hebben zowel de zwarte als de witte variant op stock!

Categorieën
Merk
Gebruik & zithouding
Prijsbereik
Kleur
Sortering