Een nieuw merk in de markt zetten is niet evident. Maar in Polen doen ze het toch weer met succes: na NS Bikes (voornamelijk downhill en mountainbikes) en Creme Cycles (waar we ook fiere dealer van zijn), hebben de mensen achter deze merken de laatste jaren al hun energie gestoken in het creëren van dit merk en het ontwerpen van de eerste reeks fietsen die het Rondo logo draagt: de RUUT.

Rondo vertrekt vanuit de filosofie dat fietsen vooral over het beleven van emotie moet gaan – vrijheid, FUN, avontuur, estethiek – en niet zozeer over grammen en specifiaties. Het was dan ook typerend dat ik als dealer – afgaande op specificaties –  een tijdje getwijfeld heb of ik Rondo wel in huis zou nemen… Tot ik op een RUUT CF2 reed en onmiddelijk verkocht was!

De Rondo RUUT heeft al heel wat stof doen opwaaien in de gespecialiseerde media. In de eerste plaats dankzij de gepatenteerde variabele geometrie, maar ook omwille van het niveau van detail en de doordachtheid waarmee de fietsen ontworpen en gebouwd zijn.

Net zoals bij Creme Cycles maakt men gebruik van eigen ontworpen componenten: kader en voorvork maar ook zadelrails en zadelpen, stuurpen, wielassen, velgen, en bidons. Ook de trillingsabsorberende carbon kaders krijgen goede kritieken, omdat men erin geslaagd is een goede balans te vinden tussen comfort en stijfheid.

Enkele linken naar online reviews:

Grinta test de Rondo RUUT in Polen en spreekt van “een verbluffende stabiliteit”

Veel technische details over de verschillende RUUT modellen in het artikel van BikeRumor!

Bikeradar test de 2 verschillende geometrie posities uit en is onder de indruk van het rij- en stuurgedrag

Grit.cx beschrijft gedetailleerd hoe de CF en ST rijden, en zijn vooral onder de indruk van het comfort van de CF versie

Road.cc zet de Rondo RUUT in de liijst van 9 beste adventure bikes, naast kleppers als Open, 3T en Lauf!

Overtuig uzelf van de rijeigenschappen van de Rondo RUUT en boek vandaag nog een testrit!

Bekijk hier de online catalogus van Rondo RUUT

Categorieën
Merk
Gebruik & zithouding
Prijsbereik
Sortering