Klever X-Speed verkozen als beste Speed Pedelec 2018

Klever Mobility mag dan een vrij jong merk zijn (opgericht in 2011), het werd geboren uit één van ’s werelds toonaangevende bedrijven in de tweewielerindustrie, nl. KYMCO (wist je trouwens dat de naam Klever niet enkel op slim ontworpen e-bikes duidt, het is ook de afkorting van Kymco Light Electric Vehicles.)

Moederbedrijf KYMCO ontstond begin jaren ’60  in Taiwan als productiefaciliteit van Honda. Na miljoenen scooters en bromfietsen geproduceerd te hebben, kocht  KYMCO begin jaren ’90 de aandelen van Honda in en begon het een eigen koers te varen. Op dit moment levert het bedrijf aan klinkende namen zoals Kawasaki en BMW, en is het met vestigingen in 102 landen een sterke en innovatieve globale speler. Jaarlijks wordt 7% van de omzet in onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd, een buitengewoon  hoog bedrag.

In tegenstelling tot de meeste andere fabrikanten van elektrische fietsen, beschikt Klever als bedrijf hierdoor over de capaciteit om alle verschillende componenten zelf te ontwerpen en onder eigen beheer te produceren: accu, motor, besturingselektronica, software, mechanica… worden in Keulen “from scratch” ontworpen door eigen ingenieurs. Dit vertaald zich in een unieke, compromieloze fiets waarvan alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd. Ook de dienst na verkoop bevind zich hierdoor op een ongewoon hoog niveau – iets wat we als dealer al meermaals hebben mogen ervaren.

Als Klever rijder geniet je dan ook van één van de meest uitgebreide garantie bepalingen van de e-bike sector:

  • 3 jaar garantie voor elektronische onderdelen (motor, controller, sensoren, display set, kabels)
  • 3 jaar garantie op de accu (na registratie en onder voorwaarden van aantal laadcycli)
  • 5 jaar garantie op het frame
  • 2 jaar garantie op fietsonderdelen

Sinds de oprichting sleept het team van Klever onder leiding van Ruud Sjamaar (ex. CEO van Gazelle) de ene award na de andere in de wacht. Op vlak van design en innovatie, maar ook op vlak van duurtesten (zie bvb deze link voor uitleg bij het 8.5/10 resultaat van een duurtest  (Duits) of  deze link voor een overzicht van consumenten beoordelingen van de verschillende Klever modellen, gaande van “Gut” tot “Sehr gut”).

Maak kennis met de rijervaring op een Klever en contacteer ons vandaag nog voor een testrit.

Meer info  op de website van Klever: http://www.klever-mobility.com/nl/

Categorieën
Merk
Gebruik & zithouding
Prijsbereik
Sortering