Toen onze zoon 6 was reed hij op een 13,7 kg wegende fiets van een niet-bij-naam-genoemde sportketen. De maximum haalbare afstand was toen 5 tot 7 km, waarna de benen moe waren en fietsen ineens niet meer zo leuk was (zowel voor hem niet als voor de ouders).
Voor z’n verjaardag kreeg hij een knalrode Frog koersfiets van 8 kg. Het eerstvolgende weekend reden we samen tot bij meme en pepe – exact 29 km verder! Sindsdien is fietsen terug plezant.
De oprichters van Frog Bikes, een koppel uit Engeland met 2 kinderen, zijn gestart vanuit een frustratie met té zware kinderfietsen. Beeld u zich in dat u als volwassene met een lichaamsgewicht van 75 kg moet fietsen met een fiets van 35 à 40 kg…
Bij Frog Bikes hebben ze dan ook van bij de start tot doel gehad om kinderfietsen te maken op maat van kinderen. Dit vertaalt zich niet enkel in het gewicht, maar ook in speciaal ontwikkelde cranks, remgrepen, stuur en algehele geometrie. Op basis van wetenschappelijk onderzoek aan de Brunel University heeft men aan de hand van 50 verschillende parameters de anatomie van kinderen geanalyseerd in relatie tot de ideale fietsgeometrie. Het resultaat: een fiets die prettig zit en zo efficient mogelijk omgaat met de beperkte spierkracht van kinderen.
Op basis van de binnenbeenlengte van uw kind wordt de juiste maat bepaald en kan u kiezen uit loopfietsen, koersfietsen en hybride fietsen. Elke fiets wordt geleverd met zowel baan –als terreinbanden, wij monteren de bandenset naar keuze.

Categorieën
Merk
Gebruik & zithouding
Prijsbereik
Sortering