ebm_ebikemanufaktur

 

Het merk e-bike manufaktur behoort samen met Kreidler en VSF Fahrradmanufaktur tot de groep Cycle Union. De volledige productie van deze fietsen gebeurt in Duitsland, en dit volgens hoge kwaliteits -en duurzaamheidsnormen.

Net zoals bij de elektrische fietsen van Kreidler wordt er bewust gekozen voor aandrijving met middenmotor, en worden de damesmodellen met lage instap voorzien van een batterij die laag gepositioneerd is. De voordelen van dit systeem kan u nalezen op de merkenpagina van Kreidler.

Vanaf modeljaar 2018 werkt e-bike manufaktur samen met Continental voor wat het aandrijfsysteem betreft. De keuze om over te stappen van Brose naar Continental heeft vooral te maken met de lange-termijnvisie; door gebruik te maken van een 48V aandrijving kan men in de toekomst immers probleemloos rijhulpsystemen toevoegen zoals ABS.

Continental levert 2 types systemen: 48V Prime en 48V Revolution. Beiden zijn 250W motoren met 70Nm koppel en komen standaard met GPS navigatie integratie (via een gratis app op de smartphone). De 48V Revolution is een systeem waarbij motor en versnellingen in 1 behuizing zitten. Het traploos schakelsysteem is tot stand gekomen door samenwerking met NuVinci, en valt qua rijgedrag te vergelijken met de N380 naaf van dit merk. De e-bike manufaktur 8CHT is momenteel de enige fiets ter wereld die hiermee uitgerust is, en is te krijgen is zowel heren- als damesversie.

Verder heeft e-bikmanufaktur zich voor modeljaar 2018 laten inspireren door zustermerk VSF Fahrradmanufaktur, en zijn er een aantal e-bike reisfietsen in het gamma opgenomen. Dankzij een standaard 600 Wh accu, specifiek ontworpen bagagedragers voor- en achter, Supernova verlichting, duurzame Continental Travel Contact banden, Ergon handgrepen… kunnen deze fietsen mét volledige bepakking comfortabel dagtochten van 90 km aan.

Alle fietsen van e-bike manufaktur zijn afgewerkt met enkel Premium componenten en zijn verkrijgbaar in 3 maten.

Als erkend dealer van e-bike manufaktur kan u bij ons terecht voor een uitstekende dienst na verkoop. We beschikken over de nodige computer-interface en software om zelf uitlezingen te doen, firmware te updaten en eventuele problemen op te lossen. Indien nodig kunnen de Duitse ingenieurs van op afstand de computer overnemen en zo rechtstreeks de software van de fiets bewerken. U kan dus als klant op beide oren slapen.

Kijk voor meer info op https://www.ebike-manufaktur.com/nl/index.php

Categorieën
Merk
Gebruik & zithouding
Prijsbereik
Sortering