Joe Breeze is de man die in 1977 voor ’t eerst een mountainbike from scratch ontworpen en gebouwd heeft. Hij noemde zijn prototype de Breezer N° 1. Een kwarteeuw lang heeft hij onder de naam Breezer mountainbikes en koersfietsen ontworpen en op de markt gebracht, dikwijls met wedstrijd overwinningen tot gevolg.

Sinds het begin van de jaren 2000 wijdt Joe al zijn passie en energie aan het promoten van de fiets voor alledaags gebruik. Hij lobbyt voor een betere fietsinfrastructuur en ontwerpt woon-werk fietsen, want- zo vindt hij – “transportation cycling addresses many issues at once: obesity, oil dependence, traffic congestion, global warming, lack of time for exercise”.

Het merk Breezer heeft hij verkocht aan hetzelfde moederbedrijf van Fuji Bikes (Advanced Sports International), waarvoor hij nog steeds als ontwerper werkt.

Wie een performante en tegelijkertijd onderhoudsarme fiets zoekt om het jaar door kilometers te maken is bij Breezer aan het juiste adres. Zo wordt de Breezer Beltway reeks gekenmerkt door het gebruik van een getande riem i.p.v. een ketting. Een riem werd tot hiertoe vooral op reisfietsen uit een hogere prijsklasse gebruikt en heeft als voordeel dat het stil is, vetvrij is, en lichter van gewicht in vergelijking met een ketting. Afhankelijk van het model kan er gekozen worden voor interne Alfine versnellingen, schijfremmen, ergonomische handvaten, enz.

De Breezer Liberty reeks volgt dezelfde kenmerken als de Beltway reeks, maar dan met een traditionele ketting. Alle Breezer Beltway en Liberty fietsen worden uit aluminium vervaardigd. De modellen die we in stock hebben zijn voorzien van naafdynamo, lichten, bagagerek, staander, spatborden, en bel.

Categorieën
Merk
Gebruik & zithouding
Prijsbereik
Kleur
Sortering